Az én személyes történetem: Egy karrierváltó naplója – 1. rész

on

Nagyon nehéz ez most nekem. Ahogy mondani szokták, lelkileg “meztelenre vetkőzni”. Aki ismer, tudja, hogy igazán mélyen a lelkembe csak egy jó idő után engedek be bárkit is. Ehhez képest megnyílni itt, a blogomon, mindenki előtt nagy komfortzóna-kilépés.

Egy ideje már a fejemben volt, hogy ez az idő is el fog jönni. De hát a blokkok és félelmek, ugye. Mindenkinek megvan a maga keresztje, na 🙂 Az enyém speciel ez. Kilépni a teljes, igazi valómban, úgy, ahogy vagyok, a válogatott kevesek után mindenki és bárki elé.

De azt gondolom, hogy azzal is, hogy elmesélem a történetemet, tudok segíteni másoknak. Tudtok belőle tanulni, mik azok, amiket jól csináltam és mik azok a hibák amiket elkövettem. Hátha az én példámat olvasva, ti már nem követitek el azokat.

Ha akár csak egy embernek is tudok ezzel támogatást, reményt nyújtani, már megérte.

És hogy miről is akarok mesélni?

Arról az útról, aminek még érzem, hogy most is csak egy bizonyos pontján vagyok, de hogy nem a legvégén, az tutibiztos.

danielle-macinnes-iulgi9pwetu-unsplash.jpgAzt fogom leírni nektek, hogy sok-sok év közel egyforma multimunkás tapasztalat után hogyan vágtam bele abba, hogy egy 180 fokos fordulattal, közel 35 évesen újrakezdjem az életem egy teljesen új munkaterületen.

Ami miatt azt gondolom, hogy ez érdekes lehet nektek és olvasni fogjátok, az az, hogy amikor eldöntöttem, hogy meglépem ezt az egészet, akkor a környezetemben nagyon sokan hitetlenkedve néztek rám. Hogy hogyan van ehhez bátorságom, hogy nem félek attól, hogy esetleg ez nem jönne össze, hogy merek a biztosból kilépni a nagy büdös semmibe. És hogy ehhez még egy lakáshitel is a nyakamban van közben? Na az már extrán durva 🙂

Én mégis bíztam abban, hogy ki fog ez alakulni. Az utóbbi kb. 13 év nagy részét beszerzésen dolgozva éreztem, hogy az új út számomra az emberek fejlesztése. Legyen az coaching, tréning, asztrológia vagy bármilyen más még kevésbé materiális módszertan. Éreztem, ahogyan hív ez a hivatás. Belső hívás volt, amelyet más nem hallhatott, csak én. Szavakba önteni is nehéz volt. Sokan valószínűleg nem is értették a környezetemben. De én tudtam, hogy ez így lesz jó.

Aztán most tök jó lenne, ha azt mondhatnám, hogy megléptem a változást és onnantól kezdve happy-shiny csillámpóni volt minden. De ez nagyon nem így volt ám 🙂 A csillámpónik messzire elkerültek engem. Valami más legelőn legelgették a csillámfüvet, de hogy nem az én közelemben, az teljesen biztos 🙂

Az elmúlt másfél évem – a “lépés” óta – tele volt küzdéssel. Tele volt félelemmel. Tele volt bizonytalansággal. Tele volt akadályokkal, amiket nem értettem, hogy miért jönnek ilyen mértékben és mennyiségben. Ha valaki azt gondolná, hogy könnyű volt, hát ki kell ábrándítsam. Nem volt az. Nekem legalábbis nem.

Viszont talán pont ebből tanulhattok majd ti is.

brendan-church-labssp8mhui-unsplash-e1574353405195.jpgHa gondolkodtok azon, hogy nagyot váltsatok, de nem meritek meglépni, itt tudok olvasni az én történetemről. Tapasztalást tudtok nyerni rajtam keresztül. Elmesélem, hogy mit rontottam el, mik voltak azok a dolgok, amiket elhamarkodtam, amikben feleslegesen bíztam, ahol ámítottam magam.

Megosztom majd veletek a legsötétebb és legnehezebb napjaimat/heteimet/hónapjaimat – tanulás céljából. És hogy érezzétek, hogy nem vagytok egyedül a félelmeitekkel.

Mert nekem is itt vannak. Folyamatosan. Minden percben. Hol előtérben, hol háttérben.

Ezen kívül persze megosztom majd veletek ennek az egész folyamatnak a szép oldalát is, hiszen természetesen az is volt.

Amit ígérhetek, hogy ez nem olyan facebook-vakációzós-fénykép-szerű írássorozat lesz ahol mindenki happy. Nem fogom szépíteni a dolgokat. Úgy fogom őket leírni nektek, ahogyan voltak, ahogyan éreztem magamat bennük. Megosztom majd veletek, hogy én ezekből mit tanultam. Mert a tanulság az nagyon fontos.

Kilépek a komfortzónámból. Kilépek elétek. Kilépek a nyilvánosság elé.

Remélem, hasznotokra és tanulásotokra válik majd 🙂

Találkozunk a következő részben 🙂

Dóri

 

 

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s